Tárcsázni nem tudott, de bombával fenyegetett

Elfogtak kedden két tiszarádi férfit, akiknek bombafenyegetése miatt át kellett vizsgálni a kemecsei vasútállomást – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

MNO
2011. 08. 24. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akkor még ismeretlen tettesek hétfő éjszaka hívták fel a tűzoltóságot azzal, hogy bomba van a kemecsei állomáson – idézte fel az esetet Fülöp Gergely. Amíg a rendőrök robbanószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet, a Nyíregyháza és Záhony közötti vasútvonalon megállt a közlekedés, és csaknem kétórás késéssel indulhatott újra. Az állomáson robbanószerkezetet nem találtak.

A nyomozás adatai szerint a telefonba a testvérpár idősebb, 33 éves tagja beszélt, de mivel analfabéta és a számokat sem ismeri, nem tudta a készüléket kezelni, ezért a hívásban 20 éves öccse segített neki – közölte a százados. A rendőrség mindkettőjüket közveszéllyel fenyegetéssel és közérdekű üzem működésének megzavarásával gyanúsítja.

A szóvivő hozzátette: a tettükre magyarázatot nem adó gyanúsítottak szabadlábon védekeznek, az eljárásba a rendőrség elmeorvosi szakértőt is bevon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.