Távozik a hitelminősítő elnöke

Sajtóértesülések szerint távozik tisztségéből a Standard &amp; Poor’s nemzetközi hitelminősítő elnöke, néhány héttel azután, hogy az S&amp;P példátlan módon lerontotta az Egyesült Államok lehetséges legjobb, „AAA” adósbesorolását. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/803436?searchtext=Standard" target="_blank">• Az egyik hitelminősítő körmére néz a tőkepiaci felügyelet</a></strong>

MNO
2011. 08. 23. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Financial Times és a The Wall Street Journal című üzleti lapok beszámolói szerint Deven Sharma az elnöki székből történő felállása után – ez év végig – tanácsadóként fog dolgozni az S&P anyavállalatánál, a McGraw-Hill Cos.-nál. Az ügy ismerőire hivatkozó lapbeszámolók szerint Sharma távozásának előkészületei már azelőtt folytak, hogy a Standard & Poor’s augusztus 5-én „AAA”-ról egy fokozattal „AA-plusz”-ra rontotta a világ legnagyobb gazdaságának hosszú távú adósosztályzatát. Az Egyesült Államok a Standard & Poor’s fennállása óta először veszítette el ezen hitelminősítőnél a lehetséges legjobb adósbesorolását.

A leminősítés megrázta a nemzetközi pénzpiacokat és az amerikai kormány éles bírálatát váltotta ki, Washington szerint ugyanis az S&P hibás számításokra alapozva hozta meg döntését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.