Teából készített bort

Laborbeli kísérletezgetések során véletlenül készített tealevelekből új borfajtát egy francia biológus.

MNO
2011. 08. 31. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új nedűből Frederic Pottecher néhány hónap alatt több ezer üveget adott el. A férfi Orleans közelében lévő laborjában kísérletezett zöld teával, hogy új táplálékkiegészítőt fejlesszen ki. Amikor a tea erjedni kezdett, akkor jutott eszébe az ötlet, hogy bort is készíthetne belőle.

„A tea hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a bor. Tartalmaz cserzőanyagokat, illetve polifenolokat, és ha cukrot és élesztőt adunk hozzá, elkezd erjedni” – fejtette ki Pottecher.

A 48 éves vállalkozó, aki húsz éve foglalkozik táplálékkiegészítők előállításával, időközben már öt különböző ízben dobta piacra „teaborát”. Alapként biológiailag telepített kínai zöld tea szolgál, ehhez kevert Pottecher más növényeket, például sáfrányt, hibiszkuszt és áfonyát.

„Három hónap alatt már több ezer üveget adtunk el. Célunk, hogy idén eladjuk a negyvenezrediket is” – mondta el a vállalkozó. A távolabbi tervek között néhány százezer üveg szerepel, valamint nyitni szeretnének a hongkongi, a kínai és a japán piac felé is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.