Teljessé vált a közművesítés

Korszerű szennyvízkezelő rendszert adtak át szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Győrsövényházán. A 460 millió forintos beruházás a község 800 lakójának kínál a mai követelményeknek megfelelő megoldást a szennyvízelhelyezésre.

MNO
2011. 08. 27. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A település vezetése arra számít, hogy a hálózatra a következő időszakban sokan rákötnek, hiszen a beruházás támogatottsága meghaladta a 80 százalékot – mondta Hancz Gábor alpolgármester az átadás alkalmából. A beruházást uniós és magyar állami támogatással hozták tető alá. Az önkormányzat 314 millió forintot nyert el pályázat útján a Nyugat-dunántúli operatív program keretében. A fejlesztéshez minden háztartás 258 ezer forinttal járul hozzá. Ezt az összeget nyolc éven keresztül törlesztik az érintettek.

A projekt keretében szennyvíztisztító telepet építettek napi 90 köbméteres kapacitással. A létesítmény azonban bővíthető, hogy a későbbiekben csatlakozhassanak azok a környező községek is, ahol még nincs megoldva a szennyvízelhelyezés. Létesítettek a beruházás során négy átemelőt, és 12 kilométer hosszú vezetéket fektettek le, amelyen keresztül a tisztítótelephez jut el a szennyvíz. A lakosság szeptembertől kezdheti meg a rákötéseket a hálózatra. A szennyvízkezelési rendszerrel teljessé vált a közművesítés a Győr megyei településen – közölte az alpolgármester.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.