Tízemeletes ház tetejét bontotta meg a viharos szél

A viharos szél vasárnapra virradó éjszaka megbontotta egy tízemeletes ház tetejét Keszthelyen – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete vasárnap.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/806118" target="_blank"><strong>• Itt a hidegfront: viharos a szél, 18 fok volt Sopronban</strong></a>

MNO
2011. 08. 28. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélvihar egy vásártéri épület palatető-borítását bontotta meg, a tetőfedés darabjai a környező járdákra és az útra szóródtak. A keszthelyi tűzoltók a házat körbekerítették, a helyreállításról az épület fenntartója gondoskodik.

A zalai katasztrófavédelem közlése szerint a szombat este érkezett viharos erejű szél Keszthely és Hévíz környékén okozott problémákat. A tűzoltókat hét helyszínre riasztották, legtöbbször kidőlt fák okozta károkhoz.

A folytatásban változékony, de továbbra is nyárias idő várható. Az ország középső területein, délen és északkeleten még lehetnek záporok, zivatarok.

Már járnak a vonatok

A Mávinform közlése szerint vasárnap hajnalban eltávolították a felsővezetékre dőlt fát a balatonszárszói állomáson, és visszakapcsolták a vezetékhálózat áramellátását, így a dél-balatoni vasútvonal teljes hosszában közlekedhetnek a vonatok. A közlemény szerint az utasoknak már nem kell pótlóbuszra átszállniuk Siófok és Balatonszemes között.

Szombaton estétől a Balaton déli partján két vonalszakaszon is szünetelt a vonatközlekedés. Este Fonyód és Balatonfenyves között kellett kikapcsolni a felsővezeték-hálózat áramellátását, mert Fonyód állomás egy csonka vágánya mellett kigyulladt egy fa, és rádőlt a vezetékekre. A vonatközlekedés fél tizenkettőig, a fa eltávolításáig, illetve a felsővezeték áramellátásának visszakapcsolásáig szünetelt ezen a vonalszakaszon.

Szombat éjszaka Balatonszárszón szintén egy fa dőlt a felsővezetékre, emiatt nem volt feszültség a vezetékhálózatban. A fa eltávolításáig vonatpótló buszok szállították az utasokat Siófok és Balatonszemes között.

(MTI, hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.