Több mint másfél millió euróért kelt el a ló

Egy ausztrál vásárló 1,7 millió euróért, azaz 461 millió forintért vett meg kedd este egy kétévesnél fiatalabb telivér kancát a nagy hírű deauville-i árverésen.

MNO
2011. 08. 24. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-franciaországi városban 2002 óta nem értek el ilyen magas összeget. A ló apja, Galileo a világ legjobbnak tartott csődöre, anyja, Sanidja szintén kiváló családból származik. A Galileótól származó fiatal kancák igen ritkák, gazdáik általában megtartják őket maguknak – mondta Alix Choppin de Janvry, az árveréseket szervező Arqana ügynökség munkatársa. A kancák annál is értékesebbek, mert amikor már kiöregedtek a versenyzésből, tulajdonosaik eladhatják a csikóikat.

Utoljára 2002-ben ütöttek le ilyen magas árat, akkor a dubaji al-Maktúm sejk 2 millió eurót fizetett egy kétévesnél fiatalabb telivérért. 2010-ben 28 százalékkal 29,3 millió euróra (7,9 milliárd forintra) esett vissza az egyéves lovak értékesítése.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.