Torkos Matild: Kéjelgés a szublimálatlanságban

MNO
2011. 08. 31. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Torkos Matild: Egyébként a probléma gyökere az lehet, hogy tényleg nem egy nyelvet beszélünk Lévaival. Mert belőle én csak a lenéző zsigeri undort érzem irányomban és rajtam keresztül az összes, jobboldalon munkálkodó újságíró kollégáim iránt. Készüljön föl rá Lévai Júlia, hogy ha a pártállami diktatúrában a politikai elítéltekkel szemben a legkeményebb fellépést sürgető pártvezetőnek bármilyen retyerutyája, bármilyen pozícióban is megkeseríti kortársaink életét, nem fogjuk szó nélkül hagyni a kapcsolati hálóban betöltött szerepét. És nem azért nem hallgatjuk el a nyers igazságot, mert kéjelegni (hű, mily’ „borzongtató!”) van kedvünk a szublimálatlanságban, hanem azért, mert kötelességünknek érezzük minden általunk fontosnak tartott tényadat nyilvánosságra hozását.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 31.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.