Történelmi csúcson a munkaerő-kereslet

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a munkaerő-kereslet: a munkaügyi hivatal (BA) erre vonatkozó mutatója az adatgyűjtés kezdete, 2004 óta augusztusban állt legmagasabban, 170 ponton.

MNO
2011. 08. 30. 13:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatal keddi közlése szerint szinte minden ágazatban keresnek munkaerőt, de különösen – több mint 25 százalékkal – megnőtt az igény az egy évvel ezelőttihez képest az építőiparban, a gépgyártásban, a fémfeldolgozásban, a kereskedelemben, a logisztikában, valamint az építészeti és mérnöki tervezésben.

A BA kutatóintézete augusztus közepén tett közzé adatot arról, hogy csaknem egymillió állás betöltetlen, ami 190 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Németországban a legutóbbi, júliusi adatok szerint 7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta. A regisztrált munkanélküliek szezonális hatásokkal kiigazított száma 2,957 millió volt júliusban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.