Trópusi viharrá szelídült a gyilkos tájfun

Vesztett intenzitásából és trópusi viharként érte el helyi idő szerint szerda hajnalban Kína délkeleti partvidékét a korábban a Fülöp-szigeteken halálos áldozatokat követelő, Tajvanon pedig a jelentős károkat okozó Nanmadol tájfun.

MNO
2011. 08. 31. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai központi meteorológiai szolgálat jelentése szerint a Nanmadol trópusi viharrá szelídülve érte el Fucsien partjait. A tartomány előzőleg számos óvintézkedést tett, többek között visszahívtak a kikötőbe mintegy 44 ezer hajót, felfüggesztették a tengeri közlekedést, és töröltek körülbelül negyven járatot.

A Fülöp-szigeteki hatóságok közlése szerint a Mikronézia egykori fővárosáról elnevezett trópusi ciklon a szigetország északi részén összesen 26 ember halálát okozta, és hat ember eltűnt az áradásokat és földcsuszamlásokat okozó időjárási jelenség nyomán.

A Nanmadol még múlt csütörtökön, 240 kilométeres óránkénti sebességet is elérő széllökésekkel csapott le a Fülöp-szigetekre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.