Tucatnyinál több betörést követtek el, de már vége

A gyanú szerint tucatnyinál is több betöréses lopást követett el idén Szolnokon az a két férfi, akit több héten át tartó összehangolt nyomozás eredményeként sikerült elfogni – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.

MNO
2011. 08. 24. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a szolnoki N. Ferenc és J. János a Tisza-parti megyeszékhely kertvárosi részein – Szandaszőlősön, Szolnok-Kertvárosban és a Széchenyi városrész melletti úgynevezett Rózsadombon – követte el a betöréses lopásokat, többnyire családi házakat fosztottak ki – tájékoztatott Pásztorné Kovács Ágnes.

Az épületekbe a leggyakrabban ajtó, vagy ablak befeszítésével, illetve a szúnyoghálót kivágva jutottak be, az ingatlanokból többnyire készpénzt, műszaki tárgyakat, valamint arany ékszereket tulajdonítottak el. Az összességében több millió forint értékű zsákmányt rövid úton értékesítették – tette hozzá a főhadnagy.

A gyanúsítottak által használt gépkocsiban megtalálták a bűncselekmények elkövetéséhez szükséges szerszámokat is.

A sajtószóvivő közlése szerint a többszörösen büntetett előéletű N. Ferenc és J. János jelenleg tizenöt, javarészt nagyobb értékre elkövetett betöréses lopással hozható összefüggésbe, de az eddig beszerzett bizonyítékok értékelése még folyamatban van. A Szolnoki Városi Bíróság elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.