Ugró Miklós: Munkaügyi kommunikáció

MNO
2011. 08. 06. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majd fellépett az államtitkár, és kifejtette, az új szabályozás szerint azért lehet oly könnyen elküldeni valakit a munkahelyéről (ő ezt rugalmasságnak minősítette), hogy a hatszázezer munkanélküli hamarabb munkát kaphasson, visszatérhessen a munkaerőpiacra. Ez nagyon szép, tiszteletre méltó hozzáállás, de valaki szólhatna az államtitkár úrnak, azzal, hogy valakit kirúgnak a munkahelyéről, s a helyére felvesznek egy munkanélkülit, nem csökken a munkanélküliség. (Igaz, nem is növekszik, de ez nem vigasztal senkit.) Ugyanis, akit kirúgnak, az munkanélküli lesz, hiába vesznek fel helyette mást, az egyenleg ugyanaz marad. Hozzátéve, a munkanélküliség elleni küzdelemnek ez is egy – nem is olyan szokatlan – módja. Mert ha egy munkahelyen egy éven belül hárman is dolgoznak, az az év végén három munkahelynek minősül. A statisztikában. Persze annak is csak egy speciális fajtájában. Az ilyen módon kimutatott „ragyogó” eredmények tönkretették már néhányszor az országot. Legutóbb 2002 és 2010 között. Reméljük, ez sem azonos a kormány álláspontjával, s nem hajt efféle dicsőségre.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.