Új Dirty Dancing készül

Új mozifilm-feldolgozás készül a Dirty Dancing című klasszikusból – jelentette be a Lionsgate stúdió.

MNO
2011. 08. 09. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1980-as évek meghatározó sikerében Jennifer Grey és Patrick Swayze parádézott, a film koreográfusa Kenny Ortega volt. A szakember – aki Michael Jackson munkáját is segítette – ezúttal rendezőként vesz részt a produkcióban.

A stúdió szerint a feldolgozást a mai fiatalok generációjára szabják, a szereposztás még nem ismert. Az 1987-ben készült, eredeti Dirty Dancing minden idők egyik legsikeresebb független gyártásban készült filmje volt: hatmillió dollárból készült, 213,95 milliót hozott a konyhára.

Ez a táncfilm tette világhírűvé Patrick Swayzet, aki 2009-ben hasnyálmirigyrákban halt meg. Partnere, Jennifer Grey legutóbb 2010-ben szerepelt a címlapokon, miután megnyerte a Dancing With the Stars című televíziós táncsorozatot.

A klasszikus annak idején Oscar-díjat kapott zenéjéért és az (I've Had) The Time of My Life című dalért, sikertörténete mind a mai napig töretlen: DVD-n több mint tízmillió példányban kelt el, a Facebook közösségi portálon tízmilliós a Dirty Dancing rajongói tábor. A filmből musical is készült, azt több országban is játsszák.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.