Új kerékpárút Dunakeszin

Új, összesen 3,14 kilométer hosszú kerékpárutat vehettek birtokukba a Dunakeszin és környékén élők, miután befejeződtek a Fő úton és a Liget utcában az építési munkálatok – közölte Berényi Éva, a helyi önkormányzat projektmenedzsere. A nagyrészt uniós forrásból finanszírozott beruházás csaknem 140 millió forintba került.

MNO
2011. 08. 30. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berényi Éva tájékoztatása szerint a bordó felfestésű új kerékpárút a 2-es főút Budapest felőli bevezető szakaszán, a Szent István úti csomópontnál indul, és a Liget utcáig húzódik, majd folytatódik a Liget utca teljes hosszában. A beruházáshoz uniós pályázaton több mint 111 millió forintot nyert az önkormányzat, az összeget 27,8 milliós önrésszel egészítették ki – tette hozzá a projektmenedzser.

A pénzből a 3,14 kilométer hosszú kerékpárúton kívül több mint 100 biciklitámaszt is építettek, négy új gyalogátkelőhelyet és több mint 30 autóparkolót létesítettek – mondta Berényi Éva. A városban tavaly ősszel a Fóti út mentén építettek ki több kilométeren kerékpárutat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.