Új pozícióban a volt EKF-igazgató

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) kiemelt beruházásokért felelős gazdasági főigazgató-helyettese lesz szeptembertől Ruzsa Csaba, a tavalyi pécsi Európa kulturális fővárosa program (EKF) volt igazgatója.

MNO
2011. 08. 24. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PTE szerdán közleményben tájékoztatott arról, hogy az intézmény vezetése Ruzsa Csabát a közelmúltban tizenkét pályázó közül választotta ki és bízta meg a munkakör betöltésével. Hangsúlyozták: a vezető – akinek a megbízatása öt évre szól – a pécsi EKF-program korábbi vezetőjeként rendkívül komoly tapasztalatokat szerzett a kiemelt beruházások megvalósítása területén.

A főigazgató-helyettes feladatai közé tartozik majd a PTE félmilliárd forintot elérő építési, technológiai beruházásainak, projektjeinek megvalósításával kapcsolatos folyamatok gazdasági, pénzügyi feladatainak koordinálása. Ruzsa Csaba elemzéseket készít a rektor és a gazdasági főigazgató számára a beruházások költséghatékonyságáról, a szakmai szolgáltatói színvonal emelésének lehetőségeiről. Emellett menedzseli a Baranya megyei közgyűlés, a pécsi önkormányzat és az egyetem közötti gazdasági együttműködést is.

Ruzsa Csaba 2008 októberétől az EKF-program végéig volt a pécsi kultúrfővárosi projekt első számú vezetője. Az EKF keretében mintegy 36 milliárd forintot fordítottak nagyberuházásokra és 9 milliárdot kulturális programokra, valamint marketingre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.