Ujlaky István: A magyarok mi vagyunk

MNO
2011. 08. 31. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ujlaky istván: Magyar az is, aki nem szereti különösebben a hazáját. Gyermekünket, szüleinket, volt tanárainkat s jelen munkatársainkat sem szeretjük egyformán, de ettől még szülők, gyermekek, volt tanítványok, kollégák vagyunk. Én szeretem a hazámat, de megértem, ha az, akit 15 évesen ez a haza elpusztítás céljából egy idegen hatalomnak átadott, vagy az, aki ma csak nyomort és megvetést kap ezen a földön, nem szereti. És persze magyar temérdek átlagos és átlagon felüli, rendes ember. Magyar az, aki magyarnak érzi magát. Magyar az, aki magyar anyanyelvű. E két kritérium 99 százalékban egybeesik. És ha nem? Akkor legyen elég az egyik. Elvégre nem vagyunk olyan sokan!

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011, augusztus 31.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.