Újra fellép Budapesten Tom Jones

Ismét a magyar fővárosban ad koncertet Tom Jones: a világhírű brit énekes november 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ott, ahol két évvel ezelőtt teltház előtt mutatta be legnépszerűbb dalait.

MNO
2011. 08. 23. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb brit és amerikai városokban adott, idén tavasszal kezdődött turnéjának kirobbanó sikere arra ösztönözte az énekest, hogy folytassa a koncertsorozatot a világ más részein, ennek keretében jön Budapestre is – tájékoztatta a szervező Live Nation kedden az MTI-t.

A 71 éves, walesi születésű Tom Jones csaknem fél évszázaddal ezelőtt kezdte pályafutását, első zenekarát 1963-ban alapította Tommy Scott and the Senators néven. Első listavezető dala az It’s Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban pedig a Delilah lett hatalmas sláger. Saját televíziós showműsora volt Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, több filmben szerepelt, köztük a Támad a Mars!-ban.

Az erőteljes, remek hangú énekes a nyolcvanas években (az idei Sziget fesztiválon is fellépett) Prince dalának, a Kissnek a feldolgozásával tért vissza a sikerlistákra. Ezt a kislemezt a kísérletező újhullámos csapattal, az Art of Noise-zal közösen rögzítette, a korong több millió példányban kelt el világszerte. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek.

1965 óta mintegy 150 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi – sorrendben 39. – stúdióalbuma, a tavaly megjelent Praise & Blame a második helyig kúszott fel a brit listákon. A CD-n szerepel többek között John Lee Hooker Burning Hell és Bob Dylan What Good I Am című szerzeménye is Tom Jones előadásában. 2010-ban egy kétlemezes válogatása is megjelent Greatest Hits – Rediscovered címmel.

Az énekes 2001 és 2009 után harmadszor lép fel magyar közönség előtt november 22-én a Sportarénában. Pályafutása során kapott Grammy-díjat, Brit Awardsot, 1999-ben átvehette a Brit Birodalom Érdemrendjét (OBE), 2006-ban lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.