Újra fogad betegeket a labor

Két nap szünet után csütörtök reggel fél héttől a megszokott rend szerint fogadja a vérvételre érkező járóbetegeket a váci Jávorszky Ödön Kórház központi laboratóriuma. A működési zavar okainak feltárása még tart – közölte a megyei tiszti főorvos helyettese.

MNO
2011. 08. 25. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vass Csaba megerősítette a kórház főigazgatója által szerdán elmondottakat, miszerint augusztus 23-án és 24-én csak a járóbeteg-ellátás keretében történő vérvétel szünetelt, a kórházi betegek ellátásában azonban nem volt fennakadás.

Az MTI esetleges szankciókra vonatkozó kérdésére válaszolva Vass Csaba azt mondta: ha indokolt, akkor a mulasztást elkövető figyelmeztetést kaphat, akár ötmillió forintig terjedő bírság is kiszabható rá.

Kázmér Tibor, a Jávorszky Ödön Kórház főigazgatója – az MTI információját megerősítve – szerdán azt mondta, hogy kedd reggeltől valóban nem fogadott járóbetegeket az intézmény laboratóriuma. Hozzátette: a fekvőbetegeket nem érintette a zavar. Arról is beszélt, hogy a kórház vezetése nem kapott előzetes tájékoztatást a laboratóriumot működtető Pharmadose Kft. képviselőitől a probléma okáról. A céget felszólították a működési rend helyreállítására. Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy azért szünetelt a vérvétel, mert a Pharmadose Kft.-vel kapcsolatban álló, veszélyes hulladékokat szállító cég a kft. tartozása miatt nem vitte el a laborból az elhasznált vérvételi szetteket.

Az MTI-nek a labor vezetője csütörtökön csak annyit mondott, hogy a történtekről ő nem nyilatkozhat, keressük a kft. képviselőit, bár számukra elérhetetlenek. Az MTI szerdán és csütörtökön is hibába kereste a céget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.