Ukrajna visszafordította a magyar kocsit

Az ukrán határőrök nem engedték be az ország területére a debreceni virágkarnevál egyik kocsiját, amelyet Ungváron állítottak volna ki – számolt be a vasárnapi esetről a Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója hétfőn az MTI-nek.

MNO
2011. 08. 29. 15:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cs. Tóth János elmondta: az ungvári magyar főkonzulátus kereste meg őket azzal, hogy a virágkarnevál után az egyik kocsit a kárpátaljai városban állítsák ki, Ukrajna függetlenné válásának huszadik évfordulója alkalmából. Hozzátette, hogy a konzulátus munkatársai többször egyeztettek velük, és a Kölcsey Ferencet ábrázoló kompozícióért autót is küldtek. Vasárnap reggel azzal vontatták a virágkocsit. A határ magyar oldalán gond nélkül átjutottak, az ukrán határőrök viszont a papírok hiányára hivatkozva nem engedték be a kompozíciót az országba, így vissza kellett fordulniuk Debrecenbe. Cs. Tóth János szerint azért is érthetetlen az eljárás, mert tavaly és az idén is öt-öt virágkocsit vittek át Nagyváradra kiállítani, és a román hatóságokkal semmilyen gondjuk nem volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.