Uniós pénzből szállították el a hulladékot

Tizennégy alsó-szigetközi településen európai uniós támogatással mintegy hetven helyszínről csaknem 13 500 köbméter elhagyott hulladékot távolítottak el az utak mellől, az erdők széléről, a folyópartokról – közölte Tóásó Gyula projektmenedzser a témában rendezett szakmai tanácskozáson pénteken, Dunaszegen.

MNO
2011. 08. 26. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programra a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület és a szlovákiai Nagymegyer városa csaknem 400 ezer eurót nyert el a magyar–szlovák határon átnyúló együttműködési program keretében. A lerakóhelyek felmérését követően a Rekultiv Kft. összegyűjtötte és a jánossomorjai hulladéklerakóba szállította a szemetet.

A térség érzékeny és értékes vízbázison fekszik, ennek védelme kiemelt fontosságú – hangsúlyozta a projektmenedzser. Márpedig a községekhez tartozó erdőkben, folyópartokon, utak mentén szétszórt hulladék műszaki védelem híján szennyezi a környezetet. Ezen túl rontja a térségben élő emberek életminőségét. Szigetköz alsó részén csaknem negyvenezren élnek. A szlovákiai partnertelepülésen ugyanezek a munkálatok zajlottak, s Nagymegyer térségében több mint 1500 köbméter szemetet szállítottak el mostanáig.

A hulladékmentesítéssel párhuzamosan tájékoztatókat tartottak diákoknak a környezet megóvásának fontosságáról, illetve bemutatókon ismertették a szelektív hulladékgyűjtés mikéntjét és a hulladékmennyiség csökkentésének lehetőségeit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.