Üzleti etikai szótárt adtak ki

A legjobb gyakorlat elterjesztésére felelős vállalatirányítási és üzleti etikai magyar-angol és angol-magyar szótárt adott ki a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) szakbizottsága.

MNO
2011. 08. 06. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czirják László, az AmCham felelős vállalatirányítási és üzleti etikai bizottságának elnöke az MTI-nek elmondta: szeretnék elérni, hogy az üzleti köztudatban egyre inkább elterjedjenek azok a szavak, kifejezések és a mögötte lévő tartalmak, amelyek eddig kevésbé voltak ismertek. Ezen kívül erősíteni kívánták a kapcsolatot az akadémiai világ és az üzleti szféra között azáltal, hogy a tananyagként is használható kiadványt jelentettek meg.

Az üzleti tantárgyakat oktatók a tanításban építhetnek a gyakorlati ismereteket tartalmazó kiadványra is. A felelős vállalatirányítási és üzleti etikai szótár nemcsak egy egyszerű szófordítást, hanem magyarázatot és hangsúlyt is közöl a tartalom jobb érthetősége érdekében – emelte ki a bizottság elnöke.

Czirják emlékeztetett arra, hogy az első ilyen jellegű szótárat 2007-ben adta ki a bizottságuk, a jelenlegi kiadványuk a korábbi bővítése és átdolgozása. Szerinte Magyarországon is minden cégvezetőnek értetnie kell, hogy az üzleti életben, a vállalatirányításban a már máshol bevált legjobb gyakorlatot célszerű használni. A vállalkozók akkor tudják építeni cégüket, ha a bővüléssel más menedzselési stílust is követnek.

Az AmCham a felelős vállalatirányítási és üzleti etikai szótárat 3000 példányban jelentette meg, amelyet az érdeklődők számára megküldenek, továbbá a szöveg a kamara honlapján a kiadványok között ingyen letölthető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.