Vanczákék egyelőre csak a pályán győztek

Veszélybe került Vanczák Vilmos klubjának, az FC Sionnak Európa-liga-főtáblás indulása, miután a gyanú szerint a svájci csapat megsértette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) átigazolási szabályzatát.

MNO
2011. 08. 26. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sion a selejtező utolsó, 4. fordulójának csütörtöki visszavágóján 3-1-re legyőzte a skót Celtic Glasgow-t, és ugyanilyen arányban jutott a 48-as főtáblára. A skótok az európai szövetségnél (UEFA) tiltakoztak. Álláspontjuk szerint a FIFA egy 2009-es, ám csak idén januárban hatályba lépett ítélete alapján a Sion egy évig nem igazolhatott volna játékost. Vanczák klubja viszont azzal védekezik, hogy a tiltást a svájci bíróság ideiglenesen feloldotta, és engedélyt adott rá, hogy augusztusban hat új játékost igazoljon.

Gianni Infantino, az UEFA főtitkára jelezte: a fegyelmi bizottság mindenképpen szeptember 15. előtt, vagyis a főtábla rajtja előtt dönt az ügyben. A Sion érdekelt a főtábla pénteki, monacói sorsolásán, ám ha utólag kizárják, akkor az UEFA a Celtic Glasgow-t lépteti a helyére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.