Vége lehet az alkoholturizmusnak? – Összefogtak a szállodák

Összefogtak a bolgár szállodások az alkoholturizmus ellen: feketelistára teszik azokat az utazásszervezőket, amelyek elsősorban alkoholfogyasztási céllal visznek Bulgáriába vendégeket. Velük a továbbiakban nem kötnek szerződést.

MNO
2011. 08. 22. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bolgár szálloda- és vendéglátóipari szövetség elnöke egy lapinterjúban elmondta: már több kisebb brit, német és skandináv utazási iroda szerepel a listán. A kezdeményezéshez csatlakoztak olyan nagy utazásszervezők is, mint a Thomas Cook és a TUI.

A bolgár idegenforgalom eddig jó eredményeket ért el: a második negyedévben 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, 4,52 millióra. A bevétel 14 százalékot meghaladó mértékben nőtt 165 millió levára, több mint 84 millió euróra az egy évvel korábbihoz képest.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.