Világbajnokságot megjárt portugál ász igazolt Fehérvárra

Marco Caneira személyében 25-szörös portugál válogatott védőt igazolt a labdarúgó NB I-ben címvédő Videoton FC.

MNO
2011. 08. 30. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét forduló után a hetedik helyen álló klub keddi tájékoztatása szerint a 32 éves futballista két évre szóló szerződést írt alá. A védő a Videoton FC honlapján elmondta, nagyon örül annak, hogy együtt dolgozhat Paulo Sousa vezetőedzővel, akivel 2002-ben szerepelt a válogatottban is. Nagy motiváció számára, hogy egy olyan csapatba került, amelyik a bajnoki címért harcolhat, és bízik benne, minél hamarabb bemutatkozhat az NB I-ben.

Caneira a Sporting Lisboa együttesében kezdte pályafutását, majd az olasz Internazionale igazolta le. Megfordult még a Benficában, a Bordeaux-ban és a Valenciában is. A portugál első osztályban 128, a franciában 65, az olaszban 22, míg a spanyol élvonalban 46 alkalommal lépett pályára. A portugál válogatottal 2002-ben ott volt a világbajnokságon, igaz, nem lépett pályára, négy évvel később azonban már játszott a németországi tornán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.