Vízidisznókölykök születtek a budapesti állatkertben

Immár tizenegy vízidisznót tekinthet meg a közönség a budapesti állatkertben, mivel a múlt héten három kölyök jött világra.

MNO
2011. 08. 23. 20:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két felnőtt tenyészállat, Fruzsina és Roger nászából 2008 áprilisában születtek az első kölykök, azóta rendszeresen újabb és újabb apróságokkal örvendeztetik meg a kert közönségét. A budapesti állományból több más állatkertnek is jutott már, tavaly szeptemberben például két állatot Rigába, júliusban egyet a prágai állatkertbe szállítottak – közölte a városligeti intézmény kedden az MTI-vel.

A vízidisznó a legnagyobb ma élő rágcsálófaj, a kifejlett állatok testtömege elérheti a 65 kilogrammot. Magyar elnevezését annak köszönheti, hogy különösen kedveli a vizes élőhelyeket, a gyenge sodrású folyóvizeket. A sertésfélékhez nincs sok köze, viszont aránylag közeli rokonságban áll a jól ismert tengerimalacokkal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.