Zavargások törtek ki Londonban + Képek + Videó

Zavargások robbantak ki vasárnapra virradóra London Tottenham városrészében amiatt, hogy rendőrök megöltek egy négygyerekes családapát.

MNO
2011. 08. 07. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendbontások szombat este kezdődtek, miután mintegy kétszázan gyűltek össze a tottenhami rendőrőrs előtt, tiltakozva a 29 éves férfi halála miatt, akit a minap lövöldözés közben lőttek le rendőrök. A tömeg egyre terebélyesedett, s a tüntetés csakhamar rendbontássá fajult: a tiltakozók összecsaptak a helyszínre vezényelt rohamrendőrökkel, üvegpalackokkal és petárdákkal dobálták őket.



Felgyújtottak két rendőrautót és egy emeletes buszt, betörték a környékbeli üzletek kirakatait. Két fotóst megvertek, felszerelésüket összetörték. Helyszíni jelentések szerint fosztogattak is: megpakolt bevásárlókocsikkal hagyták el a helyszínt. A tűzoltók a zavargások miatt eleinte nehezen tudtak a helyszínre jutni, később azonban sikerült megfékezniük a lángokat.



Tottenham nemcsak London, hanem általában véve Anglia egyik legnincstelenebb környéke, ahol a gyerekek fele szegénységben él. Itt van a főváros egyik legnagyobb fekete bőrű közössége. Az etnikai indíttatású ellentétek, a rendőrséggel szembeni ellenérzések, illetve az erőszakos tömegmegmozdulások nem új keletűek. 1985-ban halálos áldozatokat követelő zavargások robbantak ki itt, miután egy asszony házkutatás közben szívelégtelenségben meghalt.







(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.