Zöld utat adott a német kormány az EFSF-nek

A német kormány szerdán elfogadta a European Financial Stability Facility (EFSF) euróövezeti mentőalap működésének kibővítését lehetővé tevő törvénymódosító javaslatot.

MNO
2011. 08. 31. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvénymódosító javaslat szerint a július 21-i euróövezeti csúcstalálkozón született megállapodás értelmében az EFSF felhatalmazást kap szuverén kötvények másodpiaci vásárlására, hitelnyújtási kerete pedig 440 milliárd euróra emelkedik. Az EFSF feladatkörének bővítéséről létrejött megállapodást az euróövezeti tagállamok parlamentjeinek törvényerőre kell emelnie.

A német szövetségi tanács (Bundesrat) és a képviselőház (Bundestag) szeptember végéig dönt a törvényjavaslatról, a német alkotmánybíróság állásfoglalása pedig a jövő héten várható.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.