Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér is oktat Etyeken

Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér tart mesterkurzust augusztus 28. és szeptember 10. között operatőrhallgatók számára a Budapest Cinematographer Masterclass (BMC) képzés keretében Etyeken – tájékoztattak szerdán a rendezvény szervezői.

MNO
2011. 08. 24. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két évtizedes múltra visszatekintő operatőri mesterképzést kétévente rendezik meg Magyarországon. Korábban többek között Kovács László, Billy Williams és John Schwartzman is szerepelt a mesterek között. A kurzust a MEDIA program regisztrálta, támogatja és felvette a hivatalos posztgraduális képzések közé. A hallgatók diplomát kapnak a tanfolyam végén.

A képzésre előzetesen elküldött anyagokkal pályázókat a Színház – és Filmművészeti Egyetem (SZFE) és a Magyar Operatőrök Társasága felkért szakértői választották ki. Az idei mesterkurzust az etyeki Korda Filmstúdióban rendezik meg. A résztvevők számára operatőri gyakorlatokat, előadásokat, vitákat és szakmai prezentációkat szerveztek. A hallgatók első ízben a hagyományos filmfelvétel mellett digitális felvételt is készítenek.

A mesteriskolában zajló munkáról húszperces dokumentumfilmet forgatnak a SZFE kameraman osztályának hallgatói. Ez egyúttal referenciaként is szolgál a BMC-t támogató CILECT, a világ filmes és televíziós iskoláinak szövetsége felé.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.