410 ezren kértek munkanélküli segélyt

Az Egyesült Államokban a múlt héten csaknem 410 ezren kértek első alkalommal munkanélküli segélyt, a csütörtökön megjelent adat jobb az elemzői várakozásoknál.

MNO
2011. 09. 01. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A washingtoni munkaügyi minisztérium közleménye szerint 409 ezer úgynevezett első segélykérelem érkezett a munkaügyi hivatalokhoz az augusztus 27-én záródott héten, ami 12 ezerrel kevesebb az egy héttel korábbihoz képest. Elemzők szerényebb, 7 ezer fős csökkenésre számítottak. A trendet pontosabban mutató négyhetes mozgóátlag 1750-nel 410 250-re emelkedett.

Az elemzői konszenzus szerint akkor várható munkaerő-piaci javulás, ha 400 ezer alá csökken a heti segélykérelmek száma. Az adat megjelenése után némileg javítottak a New York-i tőzsde határidős mutatói, de így is a veszteséges oldalon álltak minimálisan.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.