536 millióból újult meg az iskola

A tanévkezdésre befejeződött a békéscsabai egykori 2-es számú általános iskola 536 millió forintos felújítása – tájékoztatta a városháza az MTI-t.

MNO
2011. 09. 01. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fenntartó egy az unió által is támogatott régiós pályázat eredményeként a költségek 90 százalékát nyerte el, míg a fennmaradó önrészt mint saját forrást biztosította.

A belvárosi ingatlanban 29 tantermet, egy csoportszobát, a tornatermet, az ebédlőt, a zsibongót, a könyvtárat, a tanári szobákat és az udvart korszerűsítették. Lecserélték a tető fedését, szigetelték a homlokzatot és a falakat, új a padló- és falburkolat, korszerűsítették az épület energetikai rendszerét, kicserélték a nyílászárókat és felújították a vizesblokkokat is.

A tavaly nyáron megkezdett építkezés a tervek szerint fejeződött be, így zavartalanul megkezdődhet az oktatás az intézményben, amelybe integrálták a korábbi 10-es számú általános iskolát is, és Kazinczy Ferenc Általános Iskola néven várja a diákokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.