70 új munkahely jön létre Nagykanizsán

Több millió eurós beruházást valósít meg Nagykanizsán a spanyol tulajdonú faipari vállalkozás, az Ureta Hungria Kft., az üzemben 60-70 dolgozót foglalkoztatnak majd – írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

MNO
2011. 09. 01. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az anyacég, a Grupo Ureta Maderas – családi vállalkozás – 2009-ben vásárolta meg a Zalaerdő fafeldolgozó üzemét, mondván, hogy a Zalaerdőtől jó minőségű tölgyfát tudnak beszerezni, és Nagykanizsán háromszor olcsóbb a munkaerő, mint Spanyolországban – mondta a napilapnak Antonio Chicote, a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatója.

A 6-7 millió eurósra tervezett fejlesztés két évvel ezelőtt kezdődött el. A gazdasági világválság miatt azonban csökkent a kereslet, nehezebb volt hitelt felvenni a bankoktól. Ezért a fűrészüzem megépítését elhalasztották, de legkésőbb 2012 elejére elkészül az eredetileg tervezett összeg helyett a 2 millió eurós beruházás – közölte Antonio Chicote.

A fafeldolgozó üzemben jelenleg 15-en dolgoznak, de a beruházás befejezése után 60-70 főt tudnak majd foglalkoztatni. Az üzemben a kitermelt fa rönkjeit méretre vágják, osztályozzák, és az európai, valamint az ázsiai piacon értékesítik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.