A helyi élelmiszerekre hívják fel a figyelmet

A helyi élelmiszerekre, kézművestermékekre hívják fel a figyelmet szombaton Székesfehérváron a Tudatos vásárló fesztiválon.

MNO
2011. 09. 02. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Silye Zoltán, a programsorozat helyi szervezőjének, a Fúzió Egyesület elnökének tájékoztatása szerint a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Fúzió Egyesület által szervezett egész napos programsorozat alatt mintegy húsz termelő és kézműves kínálja majd a portékáit, köztük gyümölcsszörpöket, mézet, gyümölcsöt, zöldséget, gyógynövénykészítményeket, kecskesajtot, friss süteményt, pékárut, füstölt húst.

Lesz sajtkészítési és gasztronómiai bemutató, figyelemmel kísérhetik a résztvevők a hulladékból előállított ékszerek készítésének folyamatát, és megnézhetik a hulladékból varrt ruhák bemutatóját.

A rendezvényen koncerteket tartanak, a gyerekek pedig kincskereső játékkal, ólomkatona-öntéssel szórakozhatnak.

A székesfehérvári fesztivál egyike annak a három nagyvárosban megrendezett programnak, amelyeket európai uniós pályázati forrásból valósított meg a nonprofit, közhasznú szervezetként működő Tudatos Vásárlók Egyesülete egy-egy helyi szervezettel közösen. A sort a székesfehérvári fesztivál nyitja meg, szeptember 4-én pedig Győrben, majd szeptember 24-én Esztergomban tartanak hasonló rendezvényt.

Miután a fogyasztók figyelme mindinkább ráirányul a helyi termékekre, megnőtt az azokat forgalmazók száma. Ezt bizonyítja a Fúzió Egyesület felmérése is. A civil szervezet Székesfehérváron és 30 kilométeres körzetében felkutatta és a Zöldtérkép.hu weboldalon megjelentette a helyi termékeket árusító üzleteket. Mint kiderült, a térségben egyebek között 14, helyi élelmiszert árusító bolt, 5 ökobolt, 2 kávézó, teázó, valamint 18 javítóműhely és 26 kulturális értéket képviselő hely van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.