A király sarkába mártják a kést

I. János Károly spanyol királyt sarokműtétre beszállították vasárnap este egy madridi klinikára – jelentette be a királyi ház.

MNO
2011. 09. 05. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 73 éves uralkodónak Achilles-ín-szakadása van. A műtét után az államfő egy darabig járásképtelen lesz, majd egy sokáig tartó fizikoterápiás kezelésben kell részesülnie – tette hozzá a ház szóvivője.

A király június elején átesett egy sikeres térdműtéten, amelyre jóval korábbi sportsérüléseinek utóhatásai miatt volt szükség. Ezt a beavatkozást is fizikoterápiás kezelés követte. A műtét miatt I. János Károly egy darabig mankóval járt, de nyilvános szerepléseit nem függesztette fel. A királynak nem volt semmilyen ismert egészségi gondja tavalyig, amikor is jóindulatú daganatot fedeztek föl a tüdejében. Megműtötték, és azóta „teljesen fölépült” ebből az egészségügyi problémából, olyannyira, hogy már felülvizsgálatra sincs szüksége.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.