A pótkerék helyén is csempészett cigarettát találtak

Több mint másfél millió forintot ér az a cigarettaszállítmány, amelyet hétfő hajnalban az M7-es autópályán, egy olasz rendszámú autóban találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai.

MNO
2011. 09. 05. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cséve Szabolcs, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a pénzügyőrök az M7-es autópálya egyik zalai pihenőjénél ellenőrizték az olasz forgalmi rendszámú kombit, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A kocsi utasterében és csomagtartójában, de még a pótkerék helyén is találtak ukrán zárjegyes cigarettát, összesen 280 kartonnal. A vám- és pénzügyőri igazgatóság a több mint másfél millió forint értékű cigarettát, valamint a szállításhoz használt gépjárművet is lefoglalta.

Az autót vezető férfi ellen jövedéki orgazdaság bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságánál, de a hatóság ezzel együtt csaknem kétmillió forint jövedéki bírságot is kiszabott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.