A torinói ló vágtathat az Oscarért

Tarr Béla A torinói ló című játékfilmjét nevezi be az Oscar-díjra nevező bizottság Amerika leghíresebb filmes megmérettetésére – közölte a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 01. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos nevezések közül a Los Angeles-i Filmakadémia képviselői fogják kiválasztani január végén az öt jelöltet, amelyek végül a legjobb idegen nyelvű filmnek járó szobrocskáért versenyre kelhetnek. A jelöltek listáját 2012. január 24-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjakat pedig február 26-án adják át a Los Angeles-i Kodak színházban.

A torinói ló nemzetközi koprodukcióban készült, a forgatókönyv Krasznahorkai László és Tarr Béla közös műve. A film társrendezője és vágója Hranitzky Ágnes, zeneszerzője Víg Mihály. A filmet Fred Kelemen fényképezte, delegált producere Téni Gábor. A torinói lóban a Tarr-filmekből jól ismert Bók Erika, Derzsi János és Kormos Mihály látható.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.