A vadászbarátság a „népi demokrácia” területe

Semjén Zsolt azt javasolja, hogy 2013-ban Magyarország, Szlovákia és Csehország együtt rendezze meg a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács 60. kongresszusát.

MNO
2011. 09. 03. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke szombaton telefonon nyilatkozta az MTI-nek. Semjén Zsolt Selmecbányán az országos szlovák vadásznapok vendége. A kereszténydemokrata politikus a „népi demokrácia” fontos területének nevezte a szlovák–magyar vadászbarátságot és vadászati együttműködést. Közlése szerint azt javasolta, hogy a nemzetközi vadászati és vadvédelmi tanács 60. kongresszusát együtt rendezze meg 2013-ban Magyarország, Szlovákia és Csehország a közös közép-európai vadászati hagyományokra való tekintettel.

A rendezvényen részt vett Ivan Gasparovic szlovák államfő, Berényi József, a felvidéki Magyar Koalíció Pártja elnöke és Simon Zsolt szlovák mezőgazdasági miniszter. A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (angolul: International Council for Game and Wildlife Conservation, rövidítve: CIC) saját magát politikailag független, nonprofit tanácsadó testületként határozza meg. Kormányok és természetvédő szervezetek munkáját segíti a természeti erőforrások megőrzésében és fenntartható használatuk biztosításában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.