Az év legvidámabb hete

A Vidor fesztivál, azaz a Vidámság és derű országos seregszemléje az idén is biztos pontja a mosolyfakasztásnak. Augusztus 26. és szeptember 3. között hatvan helyszínen mintegy négyszáz programmal hívogat az ország egyik legjelentősebb világzenei kultúrfesztiválja.

MN
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyár végére Nyíregyházán olyan hangulat kerekedik, hogy annak messze földről csodájára járnak. A titok persze nem hétpecsétes: több mint egy héten át jobbnál jobb fellépők és programok, folk, kultúra, vidámság minden mennyiségben. És az sem mellékes, hogy a város különböző helyszínein, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további csaknem harminc településén megrendezett programok kilencven százaléka ingyenesen látogatható.
Csak a nyíregyházi Kossuth térre és csak egyetlen estére (most szombaton) érkezik hazánkba a legendás Trio Rosenberg, akiket sokan a gipsy swing királyaiként emlegetnek. A soknemzetiségű, londoni székhelyű Ska Cubano zenéje mindenkit táncra perdít, s fergeteges hangulatra számíthat a közönség az Acquaragia Dromtól is, amely a tradicionális roma dalokat ötvözi az olasz muzsika hagyományaival és a legismertebb világslágerekkel fantasztikus hangulatban. Persze nem hiányozhatnak a hazai világzene legjobbjai sem: a Muzsikás együttes, a Csík zenekar, Ferenczy György és a Rackajam, a rendhagyó prímástalálkozó és még sokan mások.
A Vidor fesztiválon színházi és filmes versengés is folyik: a legkiválóbb hazai teátrumok vígjátékai, valamint az utóbbi évek filmes komédiái mérettetnek meg. A városban mindeközben szinte minden utcasarkon mutatványosok, pantomimesek, zsonglőrök fakasztják mosolyra a nézőket. És aki még éjszaka is bulizna, az hajnalig mulathat a Vidor-kert szórakozóhelyen.
Infó: www.vidorfest.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.