Az iszlám elnyomást jelent?

A Der Spiegel tudósít Geert Wilders berlini kampányfellépéséről. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung beszámol a Görögországból érkezett rossz pénzügyi adatok lesújtó berlini értékeléséről.

2011. 09. 04. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Der Spiegel

Gert Wilders Berlinben a Szabadság nevű párt vendége volt szombaton. Rene Stadtkewitz, az alakulat elnöke többek között kifejezte egyetértését Thilo Sarrazin téziseivel, aki álláspontja szerint már leírta a kérdésről a valóságot. Szerinte az iszlám és a nyugati szabad világ nem kompatibilis, mert az iszlám elnyomást jelent. Két hatalom létezik, amivel szemben ellenállást kell tanúsítani: az iszlamizálással és az europaizálással szemben – fogalmazott Geert Wilders. Legyünk újra saját házunk urai, kiáltotta a hallgatóság tapsvihara közepette Wilders. A pártelnök elmondta, hogy Hollandiában szigorították a bevándorlást, s a burka viselését is tiltani kívánják.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Tekintettel az athéni parlament drámai hangvételű gazdasági jelentésére, a berlini kormánypártok komoly kétségeiknek adtak hangot az eddigi mentőcsomagok hasznáról. Hermann Otto Solms (FDP), a parlament alelnöke felvetette Görögország kiválásának lehetőségét az euróövezetből. Solms a lapnak kijelentette, Görögország egy állandósuló nyugtalansági góccá vált és nincs abban a helyzetben, hogy a problémát belátható időn belül megoldja. Wolfgang Bosbach (CDU), a parlament belügyi bizottságának elnöke úgy fogalmazott, Görögországban nem a válság túléléséhez szükséges politikai akarat hiányzik, hanem a gazdasági erő és a nemzetközi versenyképesség. „Görögország soha sem volt érett az euró bevezetésére és nem is lesz soha”– nyilatkozta Frank Schäffler szabad demokrata képviselő. Ha Görögország kilép az euróövezetből, akkor a piacok nem hiszik el, hogy Spanyolországot, Olaszországot, vagy Portugáliát meg tudjuk tartani, érvelt Elmar Brok EP-képviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.