Azt gondolta, mindent lehet: leverte a faluőrt

A múcsonyi faluőr korábban bejelentést tett arról, hogy egy helyi férfi a településen engedély nélkül közlekedik személygépkocsijával. A sofőr ezt zokon vette, ezért megverte a faluőrt – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásában.

MNO
2011. 09. 01. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság sajókazai rendőrőrse aljas indokból vagy célból elkövetett könnyű testi sértés miatt indított eljárást egy 23 éves múcsonyi férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a tettes a napokban előzetes szóváltást követően, bosszúvágyból bántalmazta a település 24 éves faluőrét. Az elkövető azért vett vendettát, mert a sértett korábban arról tett bejelentést, hogy a faluban engedély nélkül vezet egy személygépkocsit. A szolgálatban lévő faluőr a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottat a sajókazai rendőrőrs járőrei rövid időn belül elfogták és bűnügyi őrizetbe vették. A hatóság kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. Az elkövető ez idáig ötször volt büntetve lopás, garázdaság, testi sértés és jármű önkényes elvétele miatt, és a bűncselekmény elkövetésének idején felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állt.

A gyorsított eljárásban történt bíróság elé állítás eredményeként augusztus 26-án a Kazincbarcikai Városi Bíróság a 23 éves múcsonyi férfival szemben két év börtönbüntetést szabott ki, amelynek azonnali végrehajtását rendelte el.

Az ítélet meghozatala napján jogerőre emelkedett.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.