Boc reménykedik

Emil Boc miniszterelnök pénteken azt nyilatkozta, hogy Románia tartani tudja az idei 1,5 százalékos gazdasági növekedést, az export és az ipari termelés enyhe csökkenését kiegyenlíti a mezőgazdaság teljesítménye és a befektetések.

MNO
2011. 09. 04. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boc a kolozsvári körgyűrű Bányabükköt Apahidával összekötő szakaszán nyilatkozta, hogy a befektetésekben rendkívüli szerepe van az államnak és idén e célra 36 milliárd lejt utaltak ki.

„A harmadik negyedév, beleértve szeptembert is, döntő Románia gazdasági növekedése szempontjából. Jelen pillanatban tartani tudjuk az idei évre előirányzott 1,5 százalékos gazdasági növekedést és mivel júniusban az exportok és az ipari termelés enyhe lassulását tapasztalhattuk, ezt ellensúlyoznunk kell a mezőgazdasággal és befektetésekkel. A befektetésekben elsődleges szerepe van az államnak. Ebben az évben 36 milliárd lej értékben vannak beruházások, ez növekedés a tavalyi 33 milliárdhoz képest. A jövőben 43 milliárd lej lesz beruházásokra, körgyűrűk befejezésére, autópályákra, utakra” – mondotta Boc.

A pénzügyminisztérium képviselői szeptember végén találkoznak az IMF és az EB képviselőivel, hogy megállapodjanak, megmarad-e az idei éves 1,5 százalékos gazdasági növekedésről szóló előrejelzés, nyilatkozta csütörtökön Gheorghe Ialomitianu.

(kronika.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.