Bróm szivárgott a levegőbe, mintegy százan lettek rosszul

Mintegy százan fordultak rosszullét miatt orvosi segítségért az urali Cseljabinszk városában, miután a helyi pályaudvaron bróm szivárgott a levegőbe egy tehervonatból csütörtök reggel.

MNO
2011. 09. 01. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szivárgást órákkal később megszüntették a mentőalakulatok. Cseljabinszk megye kormányának becslése szerint 24 liter, míg a Lenta.ru orosz portál szerint 50 liter bróm szivárgott a levegőbe egy teherszállítmányból, aminek következtében a városközpontban kellemetlen szag terjengett.

Az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a bróm 8-10, ötliteres (üveg) tartályból szivárgott. Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium illetékesei szerint a teherszállítmány 2063 ilyen tartályt szállított. A szivárgó tartályok feltehetően a szerelvényhez tartozó teherkocsik összekapcsolásakor rongálódtak meg.

A szivárgást később elfojtották, a sérült tartályokat tartalmazó teherkocsit a várostól biztonságos távolságra vontatták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.