Derűlátók a német autógyártók

A gyengülő növekedés, a romló világgazdasági mutatók dacára sem aggódnak a német autógyártók, nem látva okot arra, hogy előrejelzéseiket csökkentsék.

MNO
2011. 09. 04. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Audi, a BMW és a Daimler vezetői továbbra is derűlátók: hétvégi nyilatkozataikban megerősítik, hogy a járműpiaci konjunktúra 2012-ben is kitarthat. Az Audi úgy véli, hogy meghaladják az idei 1,2 milliós értékesítési célt, a Daimler az idén egyenesen értékesítési rekordot vár 1,35 millió jármű eladásával, míg a BMW 1,6 millió jármű értékesítését tervezi.

A német gyártók még az Egyesült Államokban sem várnak különösebben nagy visszaesést – a munkaerőpiac kedvezőtlen alakulása ellenére sem –, mivel úgy vélik, hogy az amerikai piac 2008-ban kezdődött válságából még most sem tért magához teljesen, ezért egy újabb nagy zuhanás valószínűtlen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.