Édes a szőlő, indulhat a szüret Tokaj-hegyalján

A korai fajták szedésével a szokásosnál hamarabb megkezdődött a szüret a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken – írta az Észak-Magyarország hétfőn.

MNO
2011. 09. 05. 7:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedvező, napos időjárásnak köszönhetően a korai szőlő cukorfoka már elérte azt a szintet, amely lehetővé tette a szüret megkezdését, ugyanakkor azért is döntött emellett a térség legnagyobb felvásárlója, a Tokaj Kereskedőház Zrt., mert túlérés esetén a gyümölcs savtartalma kedvezőtlenül befolyásolná a bor minőségét – írta a megyei napilap. A cikk megemlíti: a korai fajták kilójáért a termelők 90-110 forintot kapnak. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy a hagyományos Tokaj-hegyaljai fajták – a hárslevelű, a furmint – felvásárlási ára miképp alakul. Az viszont biztosnak tűnik, hogy az úgynevezett nagyszüret is hamarabb kezdődik, és az is, hogy az idei évjárat jobbnak ígérkezik a tavalyinál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.