Egy-két nap alatt egyhavi eső hullhat le

A Talasz tájfun trópusi viharrá szelídülten, de özönvízszerű esőzésekkel közeledik Oroszország távol-keleti partjaihoz.

MNO
2011. 09. 05. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint hétfőn reggel a ciklon még a Japán-tenger központi része felett volt, de keddre virradó éjszaka eléri a Primorje (Tengermellék) terület délkeleti partjait, ahol már hétfőn trópusi eső zuhogott. A meteorológusok szerint ez a ciklon uralja majd a megye időjárását egy-két napig, s ezalatt több mint egyhavi átlagnak megfelelő mennyiségű, sőt néhol annál is több csapadék hullik. A rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi részlege felszólította az ottani lakosokat, hogy ne hagyják el a településeket, ne menjenek halászni és vadászni, amíg dúl a vihar. A közlemény szerint mindenféle rendkívüli események várhatók, a vihar fákat és reklámtáblákat dönthet ki, fennakadásokat okozhat a közlekedésben és az áramszolgáltatásban. A Talasz az elmúlt napokban Japán déli tartományaiban számos emberéletet oltott ki, mintegy 100 főnek sérüléseket okozott, áradásokat, földcsuszamlásokat okozott, közutakat és vasútvonalakat rongált meg, s elsodort egy vasúti hidat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.