Éjszakai biciklis élménytúra indul

Különleges városnéző program indul Budapesten: az éjszakai biciklis élménytúrára azokat a vállalkozó kedvű magyar és külföldi turistákat várják, akik a szokottól eltérő módon szeretnék felfedezni a várost.

MNO
2011. 09. 03. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éjszakai kerékpáros városnéző utak során Budapest régi és modern arcát szeretné rendhagyó módon bemutatni a Cruise All Night csapata. „Célunk, hogy értékgazdag, minőségi városnéző programot kínáljunk a Budapest iránt érdeklődő turistáknak és magyaroknak egyaránt, gyarapítva ezzel a főváros kulturális értékeit. A túra útvonalát úgy alakítottuk ki, hogy egyszerre mutathassuk meg Budapest pesti oldalának felújított, friss arcát, valamint betekintést nyújtsunk a történelmi városrészekbe” – adták hírül közleményben a szervezők, hozzáfűzve, hogy olyan helyekre is elviszik a túrázókat, amelyek egy útikönyvben sem szerepelnek.

A túra útvonala a belváros négy kerületén át vezet (V., VI., VII., XIII.). A kivilágított éjszakai főváros hangulatát, csendes utcáinak látványán túl „bennfentes” élményt kívánnak nyújtani azoknak, akik kíváncsiak a város rejtettebb arcára, valódi hangulatára. A kerékpárt és a hozzá tartozó felszereléseket a Budapest Bike-kal együttműködésben a szervezők szolgáltatják, de igény szerint a túra után a kerékpár kölcsönzése meghosszabbítható.

A VII. kerületi Wesselényi utca 13. szám elől induló városnéző utakat magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven is vezetik, a magyar nyelvű résztvevőknek a 3 órás kirándulás 3500, az idegen nyelvű vezetésen igénybevevőknek pedig 5000 forintba kerül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.