Elvonókúra után újra dolgozna a politikus

A Der Spiegel a rendőrség elleni durva, a szélsőbaloldaliak által elkövetett dortmundi támadásáról tudósít. A Bild am Sonntag beszámol arról, hogy elvonókúrája után ismét munkára jelentkezik a CDU vezető külpolitikusa.

2011. 09. 05. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Der Spiegel – Spiegel.de

A baloldali hamburgi napilapban Jörg Diehl A rendőrség a rendfenntartók elleni erőszakorgiáról panaszkodik című cikkében ismertet egy bizalmas belügyi jelentést. „Eseménybefejezési jelentésnek” hívják azt a 12 oldalas összefoglalót, amelyet a dortmundi kapitányság készített a csaknem 5000 rendőr bevetésével járó neonáci felvonulásról. A bizalmas dokumentum leírja azokat a támadásokat, amelyeknek a rendőrök estek áldozatul.

Szombat délután például a Haydnstrassén egy radikális baloldali csoportosulás megtámadta a 023-as jelű rendőrjárőrkocsit. A randalírozók egy televíziót vágtak az autóhoz, megdobálták üvegekkel, kövekkel és botokkal, komoly károkat okozva a járműben. A pánikba esett rendőr gázt adott, megsebesült és sokkot kapott. Jelenleg alkalmatlan a szolgálata ellátására. Baloldali bloggerek azt állították, hogy a rendőrautó belehajtott a tömegbe, és az aktivisták csak védekeztek. Független szemtanúk ugyanakkor megerősítették a rendőrség álláspontját.

A jelentésből az is kiderül, hogy egy rendőr magánautóját felgyújtották. Ezenfelül baloldali autonómok, akik százszámra tartózkodtak a városban, kövekkel, petárdákkal, üvegekkel, sőt tűzoltó készülékekkel támadtak. Szombaton megsérült öt tüntető és 42 rendőr, az utóbbiak közül hárman súlyosan. Egyiküknek egy petárda miatt súlyosan károsult a hallása. A zárójelentés szerint a rendőrök szombaton a Bachstrassén 248 személyt bekerítettek és ideiglenesen őrizetbe vettek, közülük 67 gyermeket és fiatalkorút. Rajtuk kívül további 11 személyt vettek őrizetbe.

Bild am Sonntag – Bild.de

Martin S. Lambeck A képviselő, akit az alkohol irányított című cikkében tudósít arról, hogy a nyáron elvonókúrára vonult frakcióvezető-helyettes újra munkára jelentkezik. A lelkes Európa-politikus úgy döntött, tovább kíván politizálni és 2013-ban is indulni kíván a Bundestag mandátumért.

A CDU frakcióvezető-helyettese kis lépésekben kíván előrehaladni. Egyrészt tudatosan több időt szeretne családjára és a barátaira fordítani. Számíthat a párttársainak támogatására is. Ők bátornak találják, hogy az alkoholizmussal a nyilvánosság elé lépett. Éppen ezért nem kíván a kérdéssel házalni. Azt szeretné, ha a munkájáról ismernék és nem az alkohol témájáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.