Éppen csak nincsen recesszió

A feldolgozóipar helyzetét mutató MLBKT beszerzési menedzser index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke minimálisan növekedést jelezve 50,1 pontot ért el, ami 2010 júniusa óta a legalacsonyabb érték, s elmarad az előző havi 52,1 ponttól is, ami eddig a legkisebb 2011-es adatnak számított.

MNO
2011. 09. 01. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) havonta megjelenő, csütörtökön közzétett jelentése szerint az augusztus összességében az átlagnál – 51,9 pont – mindig jobb hónap volt a korábbi években. A hosszú távú augusztusi átlag 1996 óta 52,3 pont, ami jóval nagyobb a múlt hónapban mért értéknél. Ugyanakkor az elmúlt három év augusztusának átlaga megegyezik a mostani értékkel.

A közlemény szerint tavaly július óta folyamatosan bővült a feldolgozóipar: növekedési üteme novembertől kezdve tartósan magasan volt egészen ez év áprilisáig, azóta azonban lassabb ütemre váltott a növekedés. Az MLBKT értékelése szerint a korábbi augusztusokkal és az elmúlt hónapokkal összevetve az idei érték és a bővülés üteme kifejezetten alacsony, hiszen 50 pont alatt a recesszió irányába való elmozdulásra utal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.