„Feladta” magát a német hatóságok réme

„Feladta” magát Yvonne, a szarvasnak állt szarvasmarha, amely után hónapokon át folyt hajtóvadászat Németországban és Ausztriában. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/806863" target="_blank"><strong>• Nem tudtak túljárni a tehén eszén a hatóságok</strong></a>

MNO
2011. 09. 02. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tehén nem egyszerűen besétált egy mühldorfi gazda földjére, hanem egyenesen „beugrott” hozzá, átszökkenve a legelő karámfalán, és csatlakozott a gazda legelésző marháihoz. Füligazolványa – mondhatni marhaszemélyije – alapján egyértelműen sikerült azonosítani. „Nyilvánvalóan megelégelte a magányt” – állt a mühldorfi önkormányzat pénteki sajtónyilatkozatában, merthogy a testület a hetek óta tartó országos érdeklődés okán kiemelten foglalkozott Yvonne-nal.

A nemcsak német „celebbé”, hanem egyenesen világsztárrá előlépett tehén egy éve, hogy megszökött a „halál torkából”, egy vágóhídról. A bajor erdőkben csatlakozott egy szarvascsapathoz, amellyel azután ideje javát töltötte. Turista szemtanúk beszámolói szerint a marha szarvasnak hitte magát, ám énképe immár, úgy tűnik, teljesen rendbejött, mivel végül tehenekhez csatlakozott.

Yvonne szökése után nem sokkal csaknem „elütött” egy rendőrautót, magatartását pedig kiszámíthatatlannak ítélték, ezért aztán a mühldorfi hatóság közveszélyesnek nyilvánította a tehenet és engedélyt adott vadászoknak, hogy agyonlőjék. Erre aztán akcióba lendültek az állatvédők is, hogy megelőzve a tragédiát, élve fogják be Yvonne-t, amihez marhacsalétkeket is használtak. Először Yvonne legjobb barátnőjét, az ugyancsak tehén Waltraudot terelték az erdő szélére és bőgették, hogy hívja ki Yvonne-t, utána borjával, Waldival mesterkedtek lépre csalni, ám sikertelenül. Végül bevetették a „nagyágyút”, Ernstet, azaz Ernőt, a tenyészbikát, ám „kibikázni” sem sikerült Yvonne-t az erdőből.

E hét közepén aztán győzött Yvonne: a hatóság lefújta a hajtóvadászatot, visszavonta a lőparancsot ellene, és már csak egyetlen bajor vadász feladata volt a tehenet becserkészni, de ő is csak kábítólövedéket használhatott volna.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.