Fényes győzelemnek tűnhet az arab tavasz

Az amerikai célpontokat 2001. szeptember 11-én ért merényletek után a terrorizmus ellen indított háború legfényesebb győzelmének is tűnhet az idei arab tavasz, muzulmán országok sorának megindulása a rendszerváltás és a demokrácia útján – írta szombati vezércikkében a La Libre Belgique című belga napilap.

MNO
2011. 09. 03. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amerikai tavasz című írás emlékeztetett arra, hogy a terrortámadások nem csupán az Egyesült Államok életét változtatták meg, hanem mindenkiét. Az arab országokban hirtelen megindult változások ráadásul úgy tűnnek, mint ha szándékosan igazították volna őket a merényletek tizedik évfordulójához – tette hozzá Philippe Paquet cikkíró.

A belga lap a jövő hét végi évforduló alkalmából cikksorozatot indított a merényletek következményeiről és tanulságairól. Az első írás részeként az indianai egyetem biztonsági ügyekben illetékes egyik professzorával, Fred H. Cate-tel készített interjú jelent meg. A szakértő egyebek között arról beszélt, hogy a merényletek után a lakosság ugyan a korábbinál nagyobb áldozatokra mutatkozott hajlandónak a biztonság javítása érdekében, ugyanakkor a magánélet védelmét is fontosnak tartják, a biztonság pedig szerinte nem sokat javult. Cate úgy ítélte meg, hogy a terrorizmus elleni fellépés javításának érdekében a rendelkezésre álló információk kezelésében és megosztásában továbbra is sürgős előrelépésre lenne szükség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.