Hagyományos diplomáciai gyakorlat helyett ábécésorrend

A hagyományostól eltérő diplomáciai gyakorlattal rukkol elő Thaiföld új külügyminisztere: a régió országait fontossági sorrend helyett ábécérendben keresi fel pénteken bemutatott programja szerint.

MNO
2011. 09. 02. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztusban hivatalba lépett Szurapong Tovicsakcsaikul ennek szellemében Bruneibe látogat el először a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) tagállamai közül.

„Bruneiben kezdem a körutam, mivel az ábécé szerint ez az ország van legelöl. Aztán Indonéziával folytatom, mert jelenleg az ASEAN soros elnöke” – magyarázta újságírók előtt a miniszter, hozzátéve, hogy Jakartából Kambodzsába utazik tovább, amelyet Laosz, Malajzia, Mianmar, a Fülöp-szigetek (Pilipinas, Philippines), Szingapúr és Vietnam követ majd.

Egy külügyminiszter legelső külföldi útjának általában szimbolikus jelentősége van: jelzi a két állam közötti kapcsolat kiemelt fontosságát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.