Hétfőig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Hétfőig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra, a jelenlegi rendszerben az október-novemberi időszakban nemcsak a tavaszi sikertelen vizsgák javíthatók ki, hanem úgynevezett előre hozott érettségit is lehet tenni.

MNO
2011. 09. 02. 10:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oktatási Hivatalnak a kormányportálon pénteken közzétett tájékoztatója szerint 2010-ben a vizsgák 54 százaléka volt előre hozott, 17 százalékuk úgynevezett rendes érettségi, s csupán 13 százalékuk volt javítóvizsga. Azok, akiknek már van érettségi bizonyítványuk, kiegészítő, illetve ismétlővizsgán vehetnek részt, 2010-ben együttesen a megmérettetések 10 százaléka volt ilyen. Lesznek még szintemelő vizsgák, ezek aránya tavaly ősszel körülbelül 6 százalékot ért el, és pótlóvizsgák is.

Azok a diákok, akik tanulói jogviszonyban állnak valamelyik középfokú intézménnyel, az arra kijelölt iskolákban jelentkezhetnek érettségire, és ott szerezhetik be az ehhez szükséges űrlapot. A többi vizsgázni szándékozó a kijelölt középiskolák egyikébe vagy valamelyik megyei, fővárosi kormányhivatalba adhatja be jelentkezését. Utóbbiak használhatják az Oktatási Hivatal honlapján lévő elektronikus űrlapot is.

A jelentkezők figyelmébe ajánlják az Oktatási Hivatal honlapját (www.oh.gov.hu), ahol a közoktatás/érettségi vizsgák/aktuális érettségi időszak (2011. október-november) menüpontban minden szükséges információ megtalálható. Itt tájékozódhatnak egyebek között a jelentkezés részletes szabályairól, az érettségire kijelölt középiskolákról, a fővárosi és megyei kormányhivatalok elérhetőségeiről és a vizsgák időpontjairól is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.